Sådan bruger du hjernevidenskab til at ændre stemningen i et lokale

Vidste du, at vi alle er forbundet i et åbent kredsløb? Lyder det som noget en Zen buddhist ville have sagt i den vildeste koger af en meditationssession? Så kan jeg give dig den videnskabelig forklaring lige her. Og læser du helt til enden, får du også et tip til hvordan du kan bruge det aktivt i din ledelse…

 

Vi er alle forbundet i et åbent kredsløb…

 

Som et menneske, der tror på årsags/virknings sammenhænge, har jeg haft det svært med den slags påstande. Så svært at jeg altid har kunnet finde en logisk forklaring på alle de udfordringer jeg har mødt. Og jeg har altid troet på, at det er den enkelte, der er ansvarlig for sin egen tilstand. Jeg kan ikke afgøre hvordan du har eller skal have det! Men videnskaben taler efterhånden sig eget klare sprog. Og da videnskabens forståelse af øverste etage i alle os mennesker, stadig er begrænset og usikker, må man jo også holde sig til, at noget tyder på at vi er forbundet.

Men det videnskaben har klarlagt gennem flere studier er, vi er udstyret med noget så sexet som spejlneuroner. Små neuroner, der har sin effekt, når vi ser på andre mennesker og dyr. Men hvad gør de her spejlneuroner så? De skaber den samme aktivitet i vores hjerne ved at se på andre, som hvis vi selv gjorde de samme ting. Lad mig prøve med et eksempel. Hvis vi ser en anden person danse, skaber spejlneuronerne den samme aktivitet i vores egen hjerne, som hvis vi selv dansede. Altså oplever vores hjerne den samme form for stimuli og vi kan derfor forbinde os med den oplevelse, som vi egentlig var tilskuer til. Hvis den oplevelse er en særligt positiv oplevelse, kan vi endda få udløst nogle af de positivt fremmende hormoner, som hvis vi selv havde gennemlevet dansen. Det kan videre skabe et potentiale for en bedre performance, et bedre arbejdsmiljø, ja kun fantasien sætter grænsen.

 

Men hvad har dans så med ledelse at gøre? Meget! Eller rettere, spejlneuronerne har! For spejlneuronerne er ekstra vigtige at kende til som leder. Vi ved fra gentagne psykologiske forsøg at formel autoritet øger vores påvirkning af andre mennesker. Det betyder, at din opførsel, fremtoning, sprogbrug med videre, fremstår som mere betydende end andre på arbejdspladsen. Derfor vil dine medarbejderes spejlneuroner have større tilbøjelighed til at kopiere din adfærd som leder, end dine øvrige medarbejderes. Det betyder derfor at din adfærd bliver afgørende for dit teams eller din afdelings trivsel.

Og dermed til det lille tip jeg havde lovet at give dig. Hvis du vil, kan du jo tage det op som et lille eksperiment. Prøv i de næste tre uger at møde dine medarbejdere i en positiv stemning, uanset hvordan din egen dag har været. Se dem i øjnene, anerkend deres tilstedeværelse som værdifulde for virksomheden. Sig godmorgen når du kommer, og sig tak for en god dag, når du eller medarbejderne går. Og bemærk dig forskellen på grundstemningen i din afdeling.

 

God fornøjelse med at sende positiv energi ud, som alle dine medarbejdere kan forbinde sig til og spejle til hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.